Autoři Control chtějí komunitu ohledně upgradu na PS5 asi naštvat ještě více | Novinky

Autoři Control chtějí komunitu ohledně upgradu na PS5 asi naštvat ještě více

  • 11. 9. 2020, 12:35
  • Martin Nejedlý

Kontroverze kolem upgrade aktuální verze hry Control na PlayStation 5 pokračuje docela zajímavým vývojem, kdy se ukázala, že funkce, která údajně nelze se najednou objevila v PS Store.

Už jsme vás informovali, že vydavatel 505 Games společně s vývojáři z Remedy čelí nenávisti ohledně aktualizace Control na PS5. Je to totiž jedna z mála her, která nenabídne upgrade na PS5 pro majitele stávající hry zdarma, nebo za nějaký drobný poplatek. Umožní to pouze nově vydaná Ultimate edice, kterou si ale musí případní zájemci koupit znovu. Ten, kdo má původní hru, má prostě smůlu a podle sdělení autorů není možnost, jak by hra šla upgradovat na ultimate edici a následně i na PS5. Prý tomu brání nějaké technické potíže.

Jak se ale aktuálně ukázalo, nemusí to být tak docela pravda. Někteří hráči totiž reportují, že jejich deluxe edice (standardní + season pass) se ve store sama změnila na Ultimate edici a dokonce šla stáhnout. A jak víme, ta by měla jít zdarma upgradovat na PS5. Později se ale edice zase sama změnila zpět na původní a funkce upgradu už není dostupná. Dokonce i lidé, co stihli situace využít a měli již upgrade provedený, tam nyní mají jen možnost hru znovu zakoupit.

Podle všeho to vypadá, že tedy nějaká možnost upgradu hry skrze PS Store funguje, jen ji sami autoři z nějakého důvodu nechtějí, nebo nemohou použít. Samozřejmě je možné, že všemu brání nějaké technické problémy, ale celé to trochu zavání, vzhledem k tomu, že údajně žádná možnost upgradu není a najednou se ve store z ničeho nic objeví. Autoři navíc stále trvají na tom, že to prostě nejde. Pracují snad na upgradu a využívají tuto situaci jako snadný způsob propagace, aby ve finále ukázali, že možnost našli? Nebo tomu skutečně něco brání? Snad se brzy dozvíme více, protože Control hraje hodná hráčů a určitě by si rádi PS5 verzi znovu zahráli.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.